5 velikih avio-kompanija deliće nove letove na dugim linijama

5 velikih avio-kompanija deliće nove letove na dugim linijama

Odeljenje za saobraćaj privremeno je odobrilo dodatne letove na nacionalnom aerodromu Ronald Regan u Vašingtonu, pružajući pet najvećih aviokompanija u zemlji mogućnost da uspostave nove rute ka zapadnim gradovima poput San Franciska i Sijetla. Ova odluka otvara više opcija putnicima koji putuju između Vašingtona i navedenih destinacija.

Putnici često biraju Reagan National aerodrom zbog njegove blizine centru Vašingtona, nasuprot međunarodnom aerodromu Dulles koji se nalazi znatno udaljenije od grada. Federalni zakon strogo ograničava dužinu letova do Reagan Nationala na 1.250 milja, ali nakon pritiska aviokompanija poput Delta Air Lines, Kongres je odobrio proširenje prava na sletanje i poletanje kako bi podržao pet novih dnevnih letova.

Nove rute i usluge uključuju:

– Alaska Airlines: letovi do i od međunarodnog aerodroma San Dijego.
– American Airlines: veza sa međunarodnim aerodromom San Antonio u Teksasu.
– Delta: povezanost sa međunarodnim aerodromom u Sijetlu Takoma.
– Southwest Airlines: ruta do i od međunarodnog aerodroma Harry Reid u Las Vegasu.
– United Airlines: letovi do i od međunarodnog aerodroma San Francisko.

Dok je DžetBlue Airways odbijen za dodatni let iz San Huana u Portoriku, Frontier Airlines i Spirit Airlines nisu ispunili uslove za nove rute zbog ograničenja koje je postavio Kongres. Novi letovi će proširiti postojeću ponudu dugih letova ka aerodromima u gradovima poput Los Anđelesa, San Franciska, Sijetla i Denvera.