Više izraelskih vojnika poginulo u napadu dronom na vojnu bazu IDF

Više izraelskih vojnika poginulo u napadu dronom na vojnu bazu IDF

Izraelske odbrambene snage su potvrdile da je došlo do napada bespilotnih letelica Hezbolaha na vojnu bazu u Binjamini, rezultirajući sa najmanje četiri poginula i sedam teško povređenih osoblja. Izraelski mediji su prethodno izvestili o većem broju povređenih, ali nisu otkrili metu napada.

Grupa je najavila napad na kamp Golani brigade u Binjamini koristeći dronove. Ova oblast južno od Haife bila je nedavno česta meta napada Hezbolaha.

IDF je potvrdio da je dron lansiran od strane Hezbolaha pogodio vojnu bazu pored Binjamine, uz četiri poginula vojnika i sedam teško povređenih. Portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je da je dron uspeo da izbegne izraelsku protivvazdušnu odbranu i pogodi bazu u večernjim časovima.

Izraelska vojna cenzura zabranjuje deljenje slika ili video snimaka rezultata napada. Ipak, nepotvrđeni video snimci koji se pojavljuju na društvenim mrežama prikazuju oštećenu kantinu sa mrljama krvi na podu.

Američki novinar Džeremi Lofredo je uhapšen na Zapadnoj obali zbog izveštavanja o posledicama iranskog napada na Izrael. Lofredo se suočava sa sudom zbog optužbi za pomoć neprijatelju tokom rata i pružanje informacija neprijatelju, kako je objavio izraelski list Inet.

Hezbolah i Izrael su imali razmene udara tokom prethodne godine, ali je Izrael nedavno pojačao vojnu kampanju protiv libanske oružane grupe. Zapadni Jerusalim je izveo masovno bombardovanje i ograničenu kopnenu kampanju protiv Libana nakon serije eksplozija ručne elektronike koje su rezultirale smrću desetina i ranjavanjem hiljada ljudi širom zemlje, za što se veruje da je bio izraelski orchestriran napad.