Vučević: U Berlin ne idem sa strahom, već sa oprezom

Vučević: U Berlin ne idem sa strahom, već sa oprezom

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da očekuje još jače pritiske u narednom periodu, i to najviše oko AP Kosova i Metohije, ujedno izražavajući zabrinutost da bi u ponedeljak kada se održava Samit Berlinskog procesa, kojem će prisustvovati, mogla da se dogodi neka nova provokacija Prištine.

„Plašim se da ćete u ponedeljak videti neku novu provokaciju Prištine, jer su mi ljudi koji su veterani tih događaja pokazali da se svaki put kada je bio sastanak na planeranom nivou desilo nešto loše po nas na KiM od strane Prištine. Nadam se da toga neće biti, ali imam zebnju da će Kurti nešto uraditi to jutro, tipa da će napasti naše privremene institucije ili opštine po srpskom sistemu“, rekao je Vučević za RTV.

Na pitanje kakvu poruku nosi u Berlin iz Srbije, sa kakvom porukom ide i da li je Srbiji važan nastavak Berlinskog procesa posle 10 godina, Vučević je napomenuo da je „nama itekako važno sve što doprinosi stabilizaciji regiona, sve što nas udaljava od sukoba i što donosi benefit za naše građane, što stvara uslove za rast plata i penzija, važno nam je sve što na teritoriji naše države čini bolju atmosferu za život. Sve što je u tom kontekstu nama je važno“.