Stanovnici Floride se vraćaju kućama nakon uragana Milton: Suočeni sa štetom i izazovima čišćenja

Stanovnici Floride se vraćaju kućama nakon uragana Milton: Suočeni sa štetom i izazovima čišćenja

Stanovnici Floride koji su napustili svoje domove zbog uragana Milton sada se polako vraćaju kući, suočavajući se sa gužvom na autoputevima i poslovima čišćenja. Neki od njih su se evakuisali stotinama milja daleko, a sada se vraćaju umorni od dugih putovanja, ali zahvalni što su preživeli.

Jedan od stanovnika, Fred Neuman, izrazio je svoju zahvalnost što se vratio živ, iako je svestan da ih čeka puno posla oko popravki. Njegova kuća u Sijesta Kiju pretrpela je određenu štetu nakon što je uragan pogodio oblast, ali Neuman se oslanja na osiguranje da će pokriti troškove sanacije.

U drugom delu, Li i Pamela Esenburm, koji žive u Palmettu, dele svoje iskustvo evakuacije zbog straha od jačanja oluje. Iako je drvo palo u njihovom dvorištu, odlučili su da se evakuišu, ne želeći da rizikuju svoju sigurnost.

Uragan Milton je ostavio iza sebe razorne posledice, odnoseći najmanje deset života i prouzrokujući poplave, oštećenja objekata i smrtonosne tornade duž centralne Floride. Ipak, zahvaljujući efikasnim evakuacijama, brojne žrtve su izbegnute.

Gradonačelnica Lin Metjuz iz grada Punta Gorda ističe važnost poštovanja naređenja za evakuaciju, navodeći da su ljudi ozbiljno shvatili upozorenja i da su lokalne vlasti bile aktivne u obaveštavanju građana.

Nakon što je prošao uragan, veliki broj domaćinstava ostao je bez struje, a pojedini delovi poput Sankt Peterburga suočavaju se sa problemima u snabdevanju vodom. Saobraćaj je otežan, a guverner Ron DeSantis upozorava građane da ostanu oprezni zbog mogućih opasnosti kao što su oboreni dalekovodi i stajaća voda.

U drugim delovima oblasti, poput priobalnog okruga Pinelas, spasioci su bili aktivni u pomoći ljudima ugroženim poplavama. Građani se polako vraćaju svojim domovima, neizvesni kakva ih šteta očekuje.