Dačić: Smanjeno delovanje kriminalnih grupa, opasnost ostaje dok je Zvicer na slobodi

Dačić: Smanjeno delovanje kriminalnih grupa, opasnost ostaje dok je Zvicer na slobodi

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su kriminalne grupe, posebno one iz Crne Gore, dugo godina koristile Srbiju za međusobne obračune, ali da im je poslednjih godina nanet ozbiljan udarac, što je rezultiralo smanjenjem njihovog delovanja u zemlji.

Dačić je upozorio da i dalje postoji opasnost od destabilizacije dok god je Radoje Zvicer, vođa jednog od crnogorskih kriminalnih klanova, na slobodi. Naglasio je da je potreban konsenzus svih državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i brza reakcija policije u regionu.

Ministar je podsetio na nedavni slučaj hapšenja državljanina BiH sa lažnim dokumentima nakon saobraćajne nesreće u Bačkom Petrovcu, naglasivši važnost međunarodne saradnje u ovakvim slučajevima.

Dačić je takođe komentarisao napetosti između Srbije i Crne Gore, rekavši da napadi iz Crne Gore na Srbiju nisu novost, te da traju decenijama. Izrazio je i svoje zalaganje za uvođenje dvojnog državljanstva, ocenivši da bi to bilo korisno za građane, a da Crna Gora to doživljava kao „velikosrpsku ideju“, uprkos sličnim rešenjima u drugim zemljama poput Hrvatske.