Valensija prati situaciju svojih navijača pritvorenih u Singapuru

Valensija prati situaciju svojih navijača pritvorenih u Singapuru

Španski fudbalski klub Valensija potvrdio je u utorak da je u kontaktu sa španskom ambasadom u Singapuru kako bi pratio situaciju dvojice svojih navijača, koji su navodno pritvoreni zbog kritikovanja vlasnika kluba, singapurskog biznismena Petera Lima.

Klub je saopštio da je ambasada obezbedila savete i pomoć navijačima. Prema izveštajima španskih medija, navijači su privedeni nakon što su tokom protesta držali natpis sa porukom „Lim Go Home“, što je slogan koji su često koristili tokom utakmica u Španiji.

Dugogodišnje nezadovoljstvo navijača prema Limu proizašlo je iz njegovog vođenja kluba, koje su mnogi doživeli kao isključivo poslovno, a ne sportsko.

Valensija je dodatno naglasila da je španska liga takođe u kontaktu sa ambasadom, a klub se nada brzom rešenju situacije.

Tim Valensije, koji je osvojio titulu španskog prvaka 2002. i 2004. godine, trenutno se nalazi na 18. mestu na tabeli sa samo jednom pobedom u prvih devet mečeva. U ponedeljak će se sastati sa poslednjeplasiranim Las Palmasom, što će biti prilika za poboljšanje trenutne forme.