Vučić o odlasku na samit u Dubrovnik: „Još ne znam, odluku donosi večeras“

Vučić o odlasku na samit u Dubrovnik: „Još ne znam, odluku donosi večeras“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras doneti odluku o svom prisustvu na samitu lidera Jugoistočne Evrope, koji će se održati u sredu u Dubrovniku, a gde će biti prisutan i predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski.

Na pitanje novinara o mogućem odlasku na taj samit, Vučić je rekao da još uvek nije siguran, naglašavajući da je za njega bio najvažniji današnji sastanak sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

„Večeras i sutra jutro imamo važan panel na kojem želim mnogo toga da vidim, mnogo toga da naučim. Onda letimo za Tivat, gde imamo sastanak Brdo Brioni. Posle toga, valjda ću doneti odluku,“ rekao je Vučić, dodajući da će se konsultovati s drugim ljudima u Beogradu o tome šta je u najboljem interesu Srbije.

Predsednik je takođe komentarisao dokument koji bi trebalo da se usvoji na samitu, naglašavajući da se od Srbije traži da uvede sankcije Rusiji. „Ovaj dokument je napravljen tako da jedna zemlja mora da kaže da ne može da prihvati,“ istakao je Vučić, dodajući da ne očekuje mnogo od samita.

On je kritikovao stilizaciju dokumenta, rekavši da je besmisleno ponavljati teške optužbe prema Rusiji i zahtevati uvođenje sankcija. „Gde vi nama zapovedate šta ćemo mi da radimo, e to ne možemo. Tako da, to ćemo da vidimo,“ zaključio je Vučić.