Izrael bombardovao „štab obaveštajnih službi“ Hezbolaha

Izrael bombardovao „štab obaveštajnih službi“ Hezbolaha

Izraelske odbrambene snage (IDF) izveštavaju da su izvršile napade na Hezbolahovu obaveštajnu bazu u Bejrutu tokom nedavnih vazdušnih udara u Libanu. Avioni izraelske vojske ciljali su „komandne centre obaveštajne službe“ Hezbolaha, kao i druge terorističke infrastrukturne lokacije, prema saopštenju IDF-a objavljenom rano u ponedeljak. Pogođene su i lokacije Hezbolaha u južnom Libanu i oblasti Beka, gde su uništeni skladište oružja i komandni centar, prema izveštaju IDF-a. Vojska je takođe izvestila da su izvršene prekogranične operacije protiv Hezbolaha, uključujući racije u oblasti Džabalije u Gazi.

Prema podacima libanskog ministarstva zdravlja, najmanje 11 osoba je poginulo u izraelskim napadima u nedelju, dok je 17 osoba povređeno. U Gazi, izraelski avioni su gađali bolnicu Al-Aksa u Deir al Balahu. IDF tvrdi da je Hamas koristio ovu bolnicu kao svoj „komandni i kontrolni centar“.

U međuvremenu, Hezbolah je nastavio sa ispaljivanjem raketa na severni deo Izraela. Projektili su primećeni iznad Haife i oblasti Gornje Galileje u subotu. Video zapisi iz Haife prikazuju posledice padanja raketa, uključujući krater i krhotine.

Izraelski mediji izveštavaju da je najmanje deset osoba povređeno u Izraelu tokom noćnih napada Hezbolaha. Najmanje osam osoba je evakuisano u Haifu u Rambam Health Care Campus radi lečenja nakon napada, prema informacijama Jerusalem Post-a.