Predstavljen novi avion „Er Srbije“ koji nosi boje i oznake „Ekspo 2027“

Predstavljen novi avion „Er Srbije“ koji nosi boje i oznake „Ekspo 2027“

Ministar finansija Siniša Mali je, na predstavljanju aviona koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe Ekspo 2027, izjavio da su za njega avio-kompanija Er Srbija i Ekspo dva simbola uspeha Srbije. Napominje da „Er Srbija“ ima novi avion A330 sa 262 sedišta kojim će leteti za Ameriku i Kinu.

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ predstavljen je novi avion kompanije Er Srbija, „erbas A330-200“ koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe „Ekspo 2027“.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će novi avion leteti i u Kinu i na Zapad i nositi poruku „Dođite u Beograd, dođite da budemo svi zajedno u centru sveta“.

„To je novi, širokotrupni A330 avion, koji ima 262 sedišta i koji će nam koristiti za letove kako do Njujorka, Čikaga, ali i do Tidžuana i Guangndžoua u Kini“, istakao je Mali. Naveo je da je „Er Srbija“ najbrže rastuća avio kompanija u regionu i da će do kraja godine dobiti još tri nova aviona, tako da će u njenoj floti biti 29 aviona.

Mali je podsetio da je 2012. i 2013. godine JAT Ervejs bio preduzeće sa ogromnim problemima, a da danas,12 godina nakon toga, imamo novi avion u floti Er Srbije. Naveo je da je Er Srbija počela da leti do Guangdžoua u Kini pre nekoliko dana, a da će do kraja godine uvesti liniju i do Šangaja.