Đoković protiv Mikelsena kreće u pohod na 100. titulu

Đoković protiv Mikelsena kreće u pohod na 100. titulu

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena oko 13 časova započinje učešće na mastersu u Šangaju.

Prvi put još od 2019. godine, Novak Đoković će učestvovati na mastersu u Šangaju, koji je osvojio četiri puta, po čemu mu nema ravnog. Najbolji teniser svih vremena samo pet puta je poražen u najmnogoljudnijem kineskom gradu, dok je zabeležio 34 pobede.

Đoković je rekorder i po ukupnom broju pehara sa turnira iz ATP serije 1.000, pošto ih je podigao okruglo 40.

Pokušaće u Kini da zaokruži još jedan veliki jubilej i pojuri 100. titulu u karijeri, čime bi postao tek treći igrač u istoriji „belog sporta“ sa trocifrenim brojem trofeja. Više ih imaju samo Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109).

Mada je i sam prizano da mu to nije prioritet u ovoj fazi karijere, Đokovićev nastup u Šangaju biće jedna od poslednjih prilika da popravi plasman u ATP trci.

Plasmanom u završnicu uspeo bi da obezbedi mesto na Završnom turniru u Torinu, gde će se sredinom novembra nadmetati osmorica najuspešnijih tenisera godine.

Đoković je trenutno na devetoj poziciji u ATP trci (koja nije isto što i ATP lista), sa 45 poena manje od Australijanca Aleksa de Minora, koji nakon Ju-Es opena nije izlazio na teren, a propustiće zbog povrede i turnir u Šangaju.