Akcije Ubisofta porasle za 30% nakon izveštaja o mogućem otkupu od strane Tencent-a i porodice Guillemot

Akcije Ubisofta porasle za 30% nakon izveštaja o mogućem otkupu od strane Tencent-a i porodice Guillemot

Akcije Ubisofta su u petak skočile za više od 30% nakon izveštaja da Tencent i porodica Guillemot razmatraju mogućnost otkupa ovog proizvođača video igara. Prema izveštajima Bloomberga, Tencent i Guillemot porodica, koji su manjinski akteri u Ubisoftu, razgovaraju o strategijama za stabilizaciju kompanije koja je ove godine izgubila više od polovine svoje tržišne vrednosti.

Akcije Ubisofta su porasle za 33,5%, dostižući približno 15,57 dolara, kako navodi FactSet. Kompanija sa sedištem u Francuskoj, poznata po popularnim franšizama poput „Assassin’s Creed“, nije želela da komentariše situaciju, dok Tencent nije odmah odgovorio na zahtev za izjavom.

Povećanje vrednosti akcija dolazi nakon što su one pale na najniži nivo u više od decenije zbog slabih performansi najnovijeg naslova „Ratovi zvezda: odmetnici“ i odluke kompanije da odloži novi deo franšize „Assassin’s Creed“. Ives Guillemot, izvršni direktor Ubisofta, nedavno je izjavio da je „učinak u drugom kvartalu bio ispod naših očekivanja“, što dodatno oslikava izazove s kojima se kompanija suočava na tržištu.