Boston Seltiksi pobedili Denver Nagetse u predsezonskom meču

Boston Seltiksi pobedili Denver Nagetse u predsezonskom meču

NBA se u petak vratila u Persijski zaliv treću godinu zaredom, a predsezonski raspored za sezonu 2023-24 otvoren je mečem u kojem su Boston Seltiksi pobedili Denver Nagetse sa 107-103. Ova utakmica okupila je dva najnovija šampionska kluba, a timovi će se ponovo sastati u nedelju u Abu Dabiju kako bi završili seriju od dve utakmice.

U drugom poluvremenu, Denver je zadržao svoje startere na terenu, dok su Seltiksi imali četiri od pet startera, osim Lukea Korneta. Timovi su zajednički koristili 36 igrača, po 18 iz svake ekipe.

Pejton Pričard bio je istaknuti igrač Bostona sa 21 poenom, dok su Seltiksi postigli 20 od 61 iz tri poena. Džejson Tejtum, Džru Holidej i Derik Vajt, trojac osvajača olimpijskih medalja sa ovogodišnjih Igara u Parizu, zajedno su postigli 25 poena, dok je Džejlen Braun dodao osam.

Na strani Denvera, aktuelni najbolji igrač NBA lige, Nikola Jokić, postigao je 14 poena. Rasel Vestbruk, koji je igrao svoj prvi meč sa Nagetsima, dodao je 12 poena, dok su Majkl Porter mlađi i Džamal ​​Marej zabeležili po 12, odnosno tri poena.

NBA je započela saradnju sa turističkim zvaničnicima u Abu Dabiju 2021. godine, a predsezonska putovanja timova u ovaj region postala su redovna. Serija je počela sa Milvokijem i Atlantom 2022. godine, dok su Dalas i Minesota igrali prošle godine. USA Basketball takođe je igrao u Abu Dabiju tokom poslednje dve godine, uključujući deo svojih utakmica za Svetsko prvenstvo u košarci na Filipinima 2023. i Igre u Parizu.