Vučević: Ima nagoveštaja da bi Priština mogla da prihvati ulazak srpske robe na AP KiM

Vučević: Ima nagoveštaja da bi Priština mogla da prihvati ulazak srpske robe na AP KiM

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da postoje nagoveštaji da bi Priština mogla da prihvati ulazak srpske robe na AP Kosovo i Metohiju.

„Ima nekih nagoveštaja da bi možda Priština mogla da popusti, odnosno da prihvati ulazak srpske robe na Kosovo. Nemci sada to dosta promovišu kroz novi Cefta sporazum, što zahteva i mnogo naše taktičnosti i mudrosti. Videćemo da li će to u predvečerje 10. godišnjice Berlinskog procesa biti postignuto“, rekao je Vučević tokom gostovanja u emisiji “Direktno“ na televiziji Juronjuz Srbija.

On je naveo da Srbima na AP KiM nedostaju bezbednost i sigurnost kao uslov svih uslova za normalan život. „A, onda čujete da deca nemaju redovne vakcine, da ne mogu da se vakcinišu, da dobiju lekove, da fali oprema, aparatura, sve što je potrebno za život i rad“, rekao je Vučević.

Na pitanje šta to može Srbija da učini da se poboljša život Srba u toj pokrajini, on je istakao da može da poveća ekonomska i socijalna izdvajanja i da se još jače politički i diplomatski bori, kao i da se tim pitanjem bavi svakodnevno.

Vučević je istakao da je Srbima na AP KiM veoma teško, i da je važno reći šta može da se radi, a da se čuva cela država.