Nova tehnologija vazdušnih kanala obećava revoluciju u automobilskoj industriji

Nova tehnologija vazdušnih kanala obećava revoluciju u automobilskoj industriji

U uzbudljivom razvoju za domaću automobilski sektor, istraživački tim predvođen višim istraživačem Seunghoon Baeom iz Centra za istraživanje mašina u Busanu, Korejskog instituta za mašine i materijale (KIMM), uspešno je razvio lagane i hermetički nepropusne vazdušne kanale spremne za trenutnu primenu u komercijalnim vozilima. Ova inovacija, koja je rezultat saradnje sa Iujin SMRC Automotive Tech Co., Ltd. i SH Korea, očekuje se da će zameniti postojeće vazdušne kanale francuske proizvodnje, čime će se značajno povećati samodovoljnost domaće automobilske industrije.

Novorazvijeni vazdušni kanali, izrađeni od folija od pene, karakterišu se smanjenjem težine od 60% u poređenju sa prethodnim modelima, kao i poboljšanom hermetičnošću, smanjenjem buke i većom bezbednošću. Ovi kanali se proizvode inovativnim vakuumskim oblikovanjem i postupkom vrućim nožem, što omogućava preciznu proizvodnju složenih oblika i drastično smanjuje stopu kvarova.

Seunghoon Bae je izjavio: „Očekuje se da će ovaj proizvod rešiti nedostatke postojećih vazdušnih kanala i da će biti primenljiv na različite modele vozila u budućnosti.“

Sungbin Lim iz Iujin SMRC A.T. je dodao: „Ovaj razvoj nam omogućava da poboljšamo konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu kroz masovnu proizvodnju.“

Ova inovacija ne samo da će poboljšati performanse automobila, već i doprineti održivosti i samodovoljnosti u industriji.