Zelenski: Ukrajina se sprema da postigne „maksimalne rezultate“ ove jeseni

Zelenski: Ukrajina se sprema da postigne „maksimalne rezultate“ ove jeseni

Ukrajinske vlasti u svim oblastima i na svim nivoima spremaju se da do kraja ove jeseni postignu maksimalne rezultate za zemlju, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u video obraćanju naciji.

Šef države je saslušao izveštaj šefa Spoljne obaveštajne službe Oleha Ivaščenka. „Ključne stvari – o jačanju Službe, i o našem radu na izuzetno osetljivim informacijama do kojih su došli naši ukrajinski obaveštajci. Sada, u svim oblastima i na svim nivoima, pripremamo maksimalne rezultate za državu za ovu jesen. neophodan sadržaj za Ramštajna – vojsku, kancelariju, diplomate – sve što je potrebno našim partnerima od Ukrajine da bolje razumeju dostupne mogućnosti – sve to ćemo obezbediti“, rekao je Zelenski.

S druge strane, napomenuo je, radi se i na razumevanju neprijateljskih namera. Spremamo se da im se suprotstavimo na način koji će biti najkorisniji za odbranu Ukrajine, za zaštitu života naših ljudi“, naglasio je predsednik.

Kao što je ranije objavljeno, Zelenski je potpisao niz ukaza o rekonstrukciji višeg rukovodstva u Spoljnoj obaveštajnoj službi.