Obradović pred Baskoniju: Hoću istu želju i energiju kao i do sada

Obradović pred Baskoniju: Hoću istu želju i energiju kao i do sada

Trener Partizana Željko Obradović naveo je da je stil igre Pabla Lasa i Baskonije njemu poznat i da je Markus Hauard najveća opasnost po crno-bele u prvom meču nove sezone Evrolige.

Košarkaši Partizana započinju novu sezonu u Evroligi gostovanjem kod Baskonije u Vitoriji.

Crno-beli su završili poslednji trening u Maloj sali „Beogradske arene“ pred let u Španiju.

Trener Partizana Željko Obradović je naveo u razgovoru za medije da se nastavi sa dobrom energijom, pruženom na mečevima u ABA ligi.

„Sa velikim ambicijama ulazimo u prvu evroligašku utakmicu. Imali smo te neke pripremne mečeve sa timovima koji su evroligaši. Ono što bih ja voleo da vidim na toj utakmici jeste da nastavimo da igramo sa istim načinom na koji smo to do sad radili. Sa istom željom i sa energijom koju smo imali u svim utakmicama koje smo do sad odigrali. Mislim da je to najbitnije od svega. Pričati o terenu, tamo je uvek nezgodno. Baskonija bez obzira što je promenila tim i trenera, ima isti način igre. Ono što je specifično za Pabla Lasa je dosta tranzicije, dosta individualnih rešenja, izolacije, igre jedan na jedan, ofanzivni skok i naravno igrač koji je itekako bitan, to je Hauard koji je sposoban da šutira i preko 15 puta za tri poena. To smo sve već prošli, odradili i videćemo kako će sve da izgleda sutra“, poručio je Željko Obradović.

Meč se igra u četvrtak od 20.30 časova.