Danijel Dej-Luis završava glumačku penziju za film koji je režirao njegov sin

Danijel Dej-Luis završava glumačku penziju za film koji je režirao njegov sin

Nakon sedam godina od poslednjeg filma, Danijel Dej-Luis se vraća na veliko platno, ovog puta u ostvarenju koje je režirao njegov sin, Ronan Dej-Luis.

Focus Features i Plan B su u utorak objavili zajednički projekat pod nazivom „Anemone“, gde će Danijel Dej-Luis, zajedno sa Šonom Binom i Samantom Morton, tumačiti uloge. Film označava rediteljski debi Ronana Dej-Luisa, dok su očeve i sinove uloge napisali dvojica Dej-Luisa.

Nedavno su Danijel Dej-Luis i Šon Bin primećeni u Mančesteru, Engleska, vozeći motor, što je izazvalo spekulacije o mogućem povratku legendarnog glumca. Nakon što je završio sa snimanjem filma „Fantomska nit“ Pola Tomasa Andersona 2017. godine, Dej-Luis je najavio povlačenje iz sveta glume.

„Čitavog života sam govorio o tome kako bih trebalo da se povučem sa scene, i ne znam zašto je ovog puta bilo drugačije, ali osećaj da je vreme za promenu se ukorenio u meni i postao je neizbežan“, izjavio je Dej-Luis za V. Magazin 2017. godine. „To je bilo nešto što sam morao da učinim.“

Od tada, Dej-Luis se retko pojavljivao u javnosti. Međutim, u januaru je iznenada stigao na dodelu nagrada National Board of Review Awards kako bi uručio nagradu Martinu Skorsezeu, koji ga je režirao u filmovima „Bande Njujorka“ (2002) i „Doba nevinosti“ (1993).

Film „Anemone“, trenutno u fazi produkcije, opisan je kao istraživanje složenih odnosa između očeva, sinova i braće, istražujući dinamiku porodičnih veza.

Ronan Dej-Luis (26) je slikar koji je svoja dela izlagao u Njujorku. Njegova prva međunarodna samostalna izložba debitovala je u utorak u Hong Kongu.

„Veoma smo uzbuđeni što sarađujemo sa izuzetnim vizuelnim umetnikom Ronanom Dej-Luisom na njegovom prvom dugometražnom filmu, uz Danijela Dej-Luisa kao kreativnog saradnika,“ izjavio je Peter Kujavski, predsednik Focus Features. „Njih dvojica su napisali izuzetan scenario i radujemo se što ćemo predstaviti njihovu zajedničku viziju publici uz podršku tima iz Plan B.“