Fil Foden blista u pobedi Mančester Sitija protiv Slovana, dok Haland nastavlja sa rekordima

Fil Foden blista u pobedi Mančester Sitija protiv Slovana, dok Haland nastavlja sa rekordima

U utorak, Mančester Siti je ostvario ubedljivu pobedu od 4-0 nad autsajderom Slovanom iz Bratislave u Ligi šampiona, a pažnju je privukao performans Fila Fodena. Iako je Erling Haland zadržao svoj neverovatni rekord sa više golova nego utakmica u ovom takmičenju, Fodenovo predstavljanje može biti još važnije za menadžera Pepa Gvardiolu.

Foden je postigao jedan gol, pružio asistenciju i pokazao svoju kreativnost tokom utakmice, što je svakako obradovalo Gvardiolu. Ovaj meč bio je samo drugi Fodenov start u svim takmičenjima ove sezone, nakon što je imao produženu pauzu zbog letnje reprezentativne akcije sa Engleskom.

Njegov drugi gol za Siti bio je primer njegovog stila igre – smiren, nizak udarac u dalji ugao. „Iskren da budem, to je moj potpis,“ rekao je Foden. „Skini mi to s nogu i pronađi dalji ugao.“

Još impresivniji bio je njegov pas do Džejmsa Meketija, koji je postigao gol za konačnih 4-0, što je dodatno potvrdilo Fodenovu ulogu u timu. „Lepo je ponovo postići gol, ali još važnije je uživati u svom fudbalu,“ dodao je Foden. „Počeo sam sezonu sporije zbog bolesti i umora, ali sada se vraćam i osećam se kao ja.“

Foden je na kraju utakmice igrao kao centarfor, pozicija koju bi mogao često preuzimati, s obzirom na to da je tim prodao Džulijana Alvareza tokom leta i nije doveo zamenu za njega.

Haland je postigao svoj treći gol u ovoj utakmici pre nego što je zamenjen u 60. minutu, čime je došao do impresivnog učinka od 42 gola u 41 nastupu u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Siti je dominirao posedom lopte sa 76% i imao 28 udaraca, od kojih su tri pogodila okvir gola.

Iako je Haland nastavio sa svojim rekordima, večerašnja utakmica bila je više prilika za Fodena da pokaže svoj značaj za Siti i Gvardiolu. Njegova sezona tek sada počinje.