Šona ‘Didija’ Kombsa za seksualno zlostavljanje optužilo 120 ljudi, kaže advokat

Šona ‘Didija’ Kombsa za seksualno zlostavljanje optužilo 120 ljudi, kaže advokat

Advokat Toni Bazbi iz Hjustona najavio je da zastupa 120 osoba koje su optužile Šona „Didija” Kombsa, poznatog hip-hop mogula, za seksualne zloupotrebe. Kombs je trenutno suočen sa optužbama za trgovinu ljudima i očekuje se da će tužbe biti podnete u Njujorku i Los Anđelesu u narednih mesec dana. Prema Bazbijevim rečima, među optuženima je 60 muškaraca i 60 žena, od kojih je 25 bilo maloletno u vreme navodnih događaja. Optužbe se odnose na period od 1991. do danas.

Bazbi je istakao da ovakve vrste seksualnog nasilja i eksploatacije ne smeju biti tolerisane, te da je neophodno da se istina otkrije i da se pravda zadovolji. Nakon što su optužbe postale javne, advokat Kombsa je demantovao tvrdnje i istakao da se njegov klijent oseća kao da je meta medijskog cirkusa.

Više od 3.280 osoba kontaktiralo je Bazbijevu firmu tvrdeći da su bile žrtve Kombsa, ali je njegova firma odlučila da zastupa 120 ljudi nakon provere navoda. Ostali slučajevi se i dalje razmatraju, a neki klijenti su već stupili u kontakt sa FBI. Optužbe se uglavnom odnose na incidente koji su se navodno dešavali na zabavama u Njujorku, Kaliforniji i Floridi, gde su žrtvama davali drogirana pića.

Kombs se trenutno nalazi u Metropolitan Detention Centru u Bruklinu nakon što je negirao optužbe za reketiranje zavere i seksualnu trgovinu. Iako su druge žrtve već podnele tužbe, Kombs je izjavio da je nevin i da će se boriti za svoje ime.

Šon „Didi” Kombs je poznat po svojoj muzičkoj karijeri, kao i po osnivanju Bad Boi Records, modnog brenda Sean John i TV mreže Revolt. Takođe, Bazbi je zastupao žene koje su optužile NFL kvoterbeka Deshauna Vatsona za seksualni napad.