Kako gradskim prevozom stići do nove  autobuske stanice u Beogradu

Kako gradskim prevozom stići do nove autobuske stanice u Beogradu

Sekretarijat za javni prevoz Beograda objavio je nove smernice o korišćenju linija gradskog prevoza nakon otvaranja centralne autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu. U saopštenju se navodi da su dolazni peroni sa brojevima od jedan do 12 smešteni s desne strane nakon ulazne rampe. Korisnici mogu koristiti stajališta gradskog prevoza ako se vrate ka rampi i Ulici Marka Hristića.

Za građane koji dolaze s te strane, dostupne su linije 85 i 600, koje povezuju Novi Beograd, Zemun, KBC „Zemun“ i druga naselja. Linija 600 obezbeđuje vezu sa Sajmom, železničkom stanicom „Beograd centar“ i aerodromom „Nikola Tesla“.

Peroni za prigradski saobraćaj, od 13 do 20, nalaze se naspram glavnog ulaza, dok se korisnici, ako nastave pravo od dolaznih perona, mogu pridružiti taksi stajalištu i doći do tramvajskih i autobusnih linija, uključujući linije 7, 9, 11, 13, 60, 89, 94, 95 i E6.

Za međunarodne i međugradske linije, peroni su raspoređeni od 35 do 56, a putnici mogu koristiti stajališta BG voza za povezivanje sa Zemunom, Batajnicom i drugim destinacijama.

Sekretarijat je takođe naglasio da prostor dolaznih i prigradskih polaznih perona nema kontrolisani protok putnika, dok su kontrolisani prolazi postavljeni na prelazu od prigradskih perona ka polaznim i na ulazu iz putničke zgrade. Kartomati za kupovinu karata su takođe dostupni na tim mestima.

Ova nova infrastruktura će olakšati pristup gradskom prevozu i poboljšati mobilnost građana Beograda.