Šon ‘Didi’ Kombs apeluje na oslobađanje dok čeka suđenje za trgovinu ljudima

Šon ‘Didi’ Kombs apeluje na oslobađanje dok čeka suđenje za trgovinu ljudima

Šon „Didi“ Kombs uložio je žalbu na odluku saveznog sudije da ga zadrži u zatvoru dok čeka na suđenje zbog optužbi za trgovinu ljudima.

Advokati hip-hop mogula podneli su u ponedeljak obaveštenje o žalbi Drugom američkom okružnom apelacionom sudu nakon što su prethodno rekli da će tražiti od žalbenog suda da poništi presudu sudije Endrua L. Kartera i pusti ga na slobodu.

Combs, 54, zatvoren je u Metropoliten pritvorskom centru u Bruklinu od kada se 17. septembra izjasnio da nije kriv za optužbe da je koristio svoju „moć i prestiž“ da navede žene žrtve na drogirane, detaljno produkovane seksualne performanse sa muškim seksualnim radnicima u događajima pod nazivom „Freak Offs“.

Karter je odbacio predlog odbrane koji bi omogućio da pevač „I’ll Be Missing Iou“ bude stavljen u kućni pritvor u svojoj vili na Floridi uz GPS praćenje i stroga ograničenja za posetioce.

Sudija je rekao da je plan, koji je uključivao ponudu kaucije od 50 miliona dolara, „nedovoljan“ da osigura bezbednost zajednice i integritet Combsovog slučaja. Karter je rekao da „nikakvi uslovi ili uslovi“ za Combsovo oslobađanje ne mogu da se zaštite od rizika da on preti ili povredi svedoke.

Kombsov advokat, Mark Agnifilo, predložio je da ga premesti iz zatvora u Bruklinu, koji je opterećen neograničenim nasiljem i užasnim uslovima, u zatvor u okrugu Eseks, Nju Džersi. Kasnije je odustao od te ideje.

Kombs treba da se vrati u sud na statusnu konferenciju 9. oktobra.