Ronaldo postigao pobednički gol za Al-Nasr u Eliti AFC Lige šampiona

Ronaldo postigao pobednički gol za Al-Nasr u Eliti AFC Lige šampiona

 

Kristijano Ronaldo postigao je pobednički gol kada je Al-Nasr iz Saudijske Arabije pobedio Al-Rajana iz Katara sa 2-1 u grupnoj fazi elitne Lige šampiona AFC-a.

Petostruki osvajač Zlatne lopte propustio je Al-Nassrov prvi remi 1-1 protiv Al-Šorte iz Iraka pre dve nedelje zbog virusne infekcije. U ponedeljak je bio isključen gol zbog ofsajda, ali se njegov udarac u gornji ugao za 14 minuta do kraja u Rijadu pokazao odlučujućim.

Bivši napadač Liverpula Sadio Mane krenuo je kući za Al-Nasr neposredno pre pauze, a poeni su izgledali sigurni kada je Ronaldo dodao sekundu.

Al-Raiian se vratio u igru tri minuta nakon kraja kada je Roger Guedes pogodio iz neposredne blizine.

Međutim, Al-Nasr je želeo da osvoji prvu titulu u Aziji.

Rijad Mahrez postigao je svoj prvi gol u sezoni kada je Al-Ahli iz Saudijske Arabije pobedio Al-Vasl iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 2-0 i tako drugu pobedu uzastopno.

Alžirski napadač, koji se 2023. pridružio klubu Džeda iz Mančester sitija, imao je muke za kondiciju.

Mahrez je otvorio rezultat nakon samo tri minuta. Natrčao je na dugo dodavanje defanzivca Rodžera Ibanjeza i šutirao sa unutrašnje strane. Uzvratio je sedam minuta pre odmora pošto je Ibanjez snažno pogodio njegov korner.

Na drugom mestu, Al Sad iz Katara je pobedio Esteglala iz Irana sa 2-0, čiji je rival iz Teherana Persepolis remizirao sa Pakhtakorom iz Uzbekistana 1-1.

24 tima podeljena su u dve grupe od po 12 — jedna na zapadu i jedna na istoku — sa osam najboljih iz svake od njih napreduje u osminu finala.