Održan prvi sastanak radne grupe za nadzor nad radom RGZ i Zavoda

Održan prvi sastanak radne grupe za nadzor nad radom RGZ i Zavoda

„Republički geodetski zavod obaveštava javnost da je danas, 30. septembra 2024. godine, u svojim prostorijama održao sastanak sa predstavnicima radne grupe za nadzor nad radom RGZ, formirane od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI)“, saopštio je RGZ. Na sastanku su, kako se navodi, razmatrani načini saradnje i komunikacije između RGZ i radne grupe u okviru sprovođenja nadzora nad radom Zavoda.

RGZ u saopštenju navodi da je „ponovo izrazio spremnost da u potpunosti sarađuje sa radnom grupom i pruži sve potrebne informacije i dokumentaciju u skladu sa zakonom“.

„Zavod je insistirao na potpunoj transparentnosti postupka i da sva komunikacija bude formalna i pisanim putem kako bi se osigurala efikasna komunikacija i izbegli mogući nesporazumi ili manipulacije“, navodi se u saopštenju.

RGZ u saopštenju ukazuje na sledeće:

– Poštovanje bezbednosnih i ISO procedura

RGZ podseća da je,“ kao deo kritične infrastrukture od značaja za bezbednost zemlje, obavezan da primenjuje stroge bezbednosne procedure u skladu sa ISO standardima“.

„Svi posetioci, uključujući i predstavnike državnih organa, dužni su da se pridržavaju ovih procedura prilikom ulaska u prostorije Zavoda“, navodi RGZ.

– Saradnja u okviru zakonskih okvira

RGZ je istakao da će omogućiti pristup svim traženim podacima i dokumentaciji u skladu sa važećim zakonima i internim procedurama.

„U slučaju potrebe za uvidom u predmete i dosijee, RGZ će obezbediti da se digitalni dokumenti konvertuju u analogni oblik, uz poštovanje zakonskih propisa.

Obostrano je dogovoreno da se sva komunikacija odvija pisanim putem. RGZ će blagovremeno odgovoriti na sve pisane zahteve radne grupe, a MGSI će dostavljati plan rada i spisak predmeta koji su predmet nadzora“, stoji u saopštenju.

Republički geodetski zavod ističe da „ostaje posvećen transparentnom i profesionalnom radu, u najboljem interesu građana Republike Srbije“.

„Verujemo da će kroz poštovanje zakonskih procedura i konstruktivnu saradnju sa radnom grupom biti obezbeđena efikasnost i zakonitost u sprovođenju nadzora“, zaključuje se u saopštenju.