Đilas: Nema Vučića – nema sednice Skupštine

Đilas: Nema Vučića – nema sednice Skupštine

Presednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je nakon izjave predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da se sednica o iskopavanju litijuma verovatno neće održati. On je naveo da rečenica „nema Vučića – nema sednice“ je suština svih pokušavaja Brnabić i režimskih poslanika da izbegnu sednicu.

„Nema Vučića – nema sednice. Ova rečenica je suština svih pokušaja Ane Brnabić i režimskih poslanika da izbegnu „sednicu o litijumu“ koja je morala da bude održana na zahtev opozicije. Višesatna obraćanja ministara, iživljavanje zloupotrebom Poslovnika i procedura, ponavljanje laži da je opozicija opstruisala tekuću sednicu, sve to se svodi svodi na poruku – nema Vučića, nema sednice o litijumu“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima i dodao:

„Suština višednevnog manevra kojim vlast optužuje opoziciju da beži od sopstvenog zahteva za održavanje sednice o litijumu, jer je većina opozicionih poslanika koji su predlagači sednica odbila zahtev Ane Brnabić da pozove Aleksandra Vučića na ovu sednicu. Na taj način bi se rasprava vodila samo između poslanika vlasti i opozicije, umesto da je Vučić pretvori o novi cirkus. Izjava Ane Brnabić da će oni, vlast, tražiti drugu sednicu na istu temu služi isključivo tome da bi oni na taj način mogli da pozovu koga hoće, od Aleksandra Vučića do ministara, što u slučaju sednice zakazane po zahtevu opozicije ne bi bilo moguće“, naglasio je on.