Lionel Mesi vodi Inter Majami ka plej-ofu MLS-a

Lionel Mesi vodi Inter Majami ka plej-ofu MLS-a

Lionel Mesi postigao je izjednačujući gol u 67. minutu, čime je Inter Majami produžio svoj niz neporaženosti na osam uzastopnih mečeva u Major League Socceru, završivši meč protiv Šarlota rezultatom 1-1. Ovaj gol je bio Mesijev 15. u 16 ligaških mečeva ove sezone.

Nerešen ishod, zajedno sa remijem Kolumba 2-2 protiv D.C. Junajteda, ostavio je Inter Majami sa osam bodova prednosti u trci za prvog nosioca Istočne konferencije. Trenutno, Inter Majami (19-4-8) ima 65 bodova, dok Kolumbo (16-5-9) ima 57 bodova.

Mesi je izjednačio rezultat nakon što je Šarlot poveo golom Karola Sviderskog, koji je postigao u 57. minutu. Argentinski majstor je preuzeo loptu blizu šesnaesterca, izveo sjajan dribling i levom nogom savršeno pogodio mrežu između četvorice defanzivaca.

Inter Majami će se u sredu suočiti sa Kolumbusom, a pobeda u tom meču bi značila osvajanje prvog mesta na Istoku. Ako pobedi, tim bi završio sezonu sa 74 boda, čime bi oborio aktuelni rekord MLS-a od 73 boda koji drži Nova Engleska iz 2021. godine.

U poslednjim trenucima meča, Inter Majami je imao nekoliko šansi za pobedu, ali su Mesi i Luis Suárez prokockali prilike. Ova utakmica bila je pretposlednja u regularnoj sezoni, a nakon susreta u Kolumbusu, Inter Majami će putovati u Toronto, pre nego što završi sezonu kod kuće protiv Nju Inglanda 19. oktobra. Početak plej-ofa zakazan je za naredni vikend.