Maks Ferštapen besan zbog kazne preti napuštanjem Formule 1

Maks Ferštapen besan zbog kazne preti napuštanjem Formule 1

Trostruki uzastopni prvak svet Maks Ferštapen zapretio je napuštanjem Formule 1 zbog nove kazne koju je zaradio „zbog psovanja“ na Velikoj nagradi Singapura. Istakao da je razočaran posle poslednje FIA-ine kazne, nazvao je to smešnim i poručio da je umoran od svega.

Holanđanin je na konferenciji za medije pre trke u Singapuru za svoj bolid neprimereno rekao da je s**ban.

Predsednik FIA-e, Mohamed Ben Sulajem je istakao da ne želi da vozač psuju i da neće tolerisati „reperski rečnik“, pa je Ferstapen zbog neprimerenog govora novčano kažnjen i dobio kaznu društveno korisnog rada.

Kaznu društveno korisnog rada Maks je odradio sa stjuardima uoči same utrke, a poslednju konferenciju za medije je gotovo bojkotovao. Davao je kratke odgovore, a onda je u posebnom razgovoru sa novinarima normalno odgovarao na pitanja.

„Ovakve stvari definitivno mogu da utiču na moju budućnost, kada birate hoćete li biti ono što jeste ili morate da trpite ovakve stvari. Sada sam u trenutku svoje karijere kada zaista ne želim da se bavim ovakvim stvarima i to celo vreme. Umara me. Za mene to nije način za nastavak bavljenja sportom, to je sigurno“ poručio je Ferštapen.

Na samoj trci u Singapuru Maks Ferštapen bio je drugi iza Landa Norisa, a trenutno ima 52 boda više od Britanca u borbi za titulu šampiona.