Zelenski: Predstaviću Plan pobede svim liderima partnerskih zemalja i Bajden će ga prvi videti

Zelenski: Predstaviću Plan pobede svim liderima partnerskih zemalja i Bajden će ga prvi videti

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je da će Ukrajina predstaviti Plan pobede u Sjedinjenim Američkim Državama, a prvi koji će imati priliku da ga vidi u celosti biće predsednik SAD Džo Bajden. Ova najava data je tokom večernjeg video obraćanja Zelenskog na početku njegove posete SAD.

Zelenski je naglasio da će, pored predsednika Bajdena, Plan za pobedu biti predstavljen i svim liderima partnerskih zemalja koji imaju potencijal da postanu lideri mira podržavajući ovaj plan. On je istakao da Amerika, zajedno sa Ukrajinom, njihovim saveznicima i partnerima, ima sposobnost da pruži neophodnu podršku u ostvarivanju ciljeva mira, u skladu sa Formulom mira i Poveljom UN.

Ukrajinska delegacija, predvođena predsednikom Zelenskim, učestvovaće na Samitu budućnosti koji će se održati u sedištu UN u Njujorku 22. i 23. septembra, kao i na godišnjoj debati na visokom nivou tokom otvaranja 79. zasedanja Generalne skupštine UN.

Tokom posete SAD, Zelenski će imati niz sastanaka, uključujući susrete sa predsednikom Džoom Bajdenom, potpredsednicom Kamalom Haris i bivšim predsednikom Donaldom Trampom. Posebno će se fokusirati na prezentaciju Plana pobede tokom sastanka sa predsednikom Bajdenom.