Turbulentna nedelja Rome završava debijem iz snova za novog trenera Ivana Jurića

Turbulentna nedelja Rome završava debijem iz snova za novog trenera Ivana Jurića

Turbulentna nedelja za Romu završena je prvom pobedom tima u sezoni i odličnim startom novog trenera Ivana Jurića.

Golom Artema Dovbika u prvom poluvremenu i penalom Paula Dibale na početku drugog perioda Romu je krenula pre nego što je Tomazo Baldanzi obezbedio pobedu od 3-0 u prvom meču tima od iznenadnog isključenja Danijela De Rosija u sredu.

Kasnije je u nedelju bio još jedan željno očekivani meč, a Inter Milan je licitirao za rekordnu, sedmu uzastopnu pobedu u derbiju nad Milanom, čiji je novi trener Paulo Fonseka već pod pritiskom.

Mnogi navijači Rome bili su nezadovoljni odlukom da otpuste De Rosija i veliki deo njihovog besa bio je usmeren na generalnog direktora i generalnog direktora Linu Souloukou, koja je ranije u nedelju podnela ostavku.

Curva Sud — gde sede najveci Romini navijači — bio je prazan prvih pola sata usred protesta navijača, sa istaknutim velikim transparentom na kome je pisalo: „Vi ne poštujete naše vrednosti i naše ikone, od danas se vraćamo na staro .”

Oko stadiona je bilo i mnogo transparenta podrške De Rosiju.

Na terenu je Roma dominirala od početka protiv tima Udinezea koji je započeo vikend na vrhu Serije A.

Prvi gol u eri Jurića stigao je u 19. minutu kada je Dovbik natrčao na ubačenu loptu Stefana El Šaravija i opalio u krajnji donji ugao.

Roma je imala još šansi pre nego što je, odmah nakon prekida, Dibala prešao preko ispružene noge Jake Bijola i snažno pretvorio penal u gornji desni ugao.

Zamena Baldanzi je debitovao iz snova za Jurića svojim prvim golom za klub od kada je došao iz Empolija u februaru. Reprezentativac Italije do 21 godine, koji je ušao samo nekoliko sekundi ranije, presekao je sa leve strane i odigrao jedan-dva sa Dovbikom pre nego što je ispalio loptu pored Maduke Okojea.