PSŽ izgubio prve bodove posle 1-1 protiv Remsa

PSŽ izgubio prve bodove posle 1-1 protiv Remsa

Branilac titule Pari Sen Žermen izgubio je prve bodove u francuskoj ligi kada je ona održana u Remsu u subotu na 1-1.

Nakon udobne pobede u prve četiri utakmice, PSŽ-u je u 68. minutu bilo potrebno izjednačenje od zamenika Usmana Dembelea.

Francuski krilni igrač uhvatio je dodavanje veziste Žoaa Nevesa i pregazio defanzivca Serhija Akijemea da iz uskog ugla uđe u mrežu. Bio je to njegov četvrti prvenstveni gol u poređenju sa tri u 26 ligaških utakmica prošle sezone.

Rems je poveo od devetog minuta kada je Đunja Ito pronašao prostor po desnoj strani i centrirao do japanskog zemljaka Keita Nakamure, koji je nadigrao centralnog defanzivca Markinjosa pre nego što je šutirao.

Reims je zamalo dobio utakmicu u kontranapadu duboko u nadoknadi vremena, ali je defanzivac Nhoa Sangui šutirao.

Neporaženi Marsej može da se izjednači sa PSŽ-om ako pobedi ljutog rivala Lion u nedelju. Gostujući navijači Marseja neće biti dozvoljeni u Lionu zbog sukoba navijača između rivalskih grupa poslednjih godina.

Takođe u subotu, kosovsko krilo Edon Žegrova postigao je svoj gol sa dva gola u prvom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno jer je Lil remizirao kod kuće sa Strazburom 3-3.

Gosti su sa 2-0 poveli sa 3-2 zahvaljujući golovima brazilskog veziste Andreja Santosa, holandskog napadača Emanuela Emege i dobrog švedskog napadača Sebastijana Nanasija.

Ali plodni kanadski napadač Džonatan Dejvid držao je nerv da realizuje zakašnjeli penal za Lil, lagano kotrljajući loptu po sredini dok je golman skočio sa svoje leve strane.

Na drugom mestu, napadač M’Bala Nzola postigao je šest minuta u nadoknadi vremena i doneo Lensu remi 1-1 kod Rena.

Pogodak je donekle bio greška veterana Rennesa Stevea Mandande, koji je izleteo sa svoje linije da bi probio centaršut, ali nije uspeo u tome i Nzola je skočio.

Napadač Arno Kalimuendo doveo je Ren u prednost sa bele tačke na sredini prvog poluvremena.