Konteov povratak u Juventus počinje zvižducima i završava se nerešenim rezultatom 0-0

Konteov povratak u Juventus počinje zvižducima i završava se nerešenim rezultatom 0-0

Povratak Antonija Kontea u Juventus i na prepun stadion počeo je ismevanjem bivšeg heroja Bjankonera.

Završeno je 0:0 između Juventusa i Konteovog Napolija, koji je stvorio veće šanse u subotu u Torinu.

Treći uzastopni remi bez golova za Juventus u Seriji A prekinuo je niz od tri pobede Napolija.

Konte, koji je takođe igrao za Juventus 13 godina, predvodio je Bjankonere do prve tri od devet uzastopnih titula u Seriji A pre nego što je otišao u teškim okolnostima 2014.

Vratio se na Alijanc stadion kao trener Juveovog žestokog rivala Intera iz Milana, ali u sva tri navrata nije bilo navijača zbog pandemije korona virusa.

Ovaj 55-godišnjak sada trenira još jednog neprijatelja iz Bjankonera. Čuli su se glasni zvižduci kada je pročitan tim Napolija, a činilo se da se to pojačalo kada je objavljeno Konteovo ime.

Bivši vezista Mančester junajteda Skot MekTominaj prvi je startovao od Kontea i umalo je prekršio rok u 29. minutu, ali je golman Juventusa Mišel Di Gregorio uspeo da parira njegovom naporu i uguši nastavak Romelua Lukakua.

Di Gregorio je bio još bolji u nadoknadi vremena prvog poluvremena sa fantastičnom odbranom vrha prsta da spreči Matteo Politano slobodan udarac.

Politano je zamalo postigao sjajan gol početkom drugog poluvremena. Sjurio se desno i usekao unutra, ali je njegov cilj bio tik iznad prečke sa ivice terena.

Najbolja šansa Juvea došla je u 70. kada je Teun Koopmeiners usko prešao preko prečke.

Vezista Sjedinjenih Američkih Država Đanluka Busio pomogao je Veneciji do prve pobede u sezoni, 2-0 nad Đenovom, koju je potresla strašna povreda Ruslana Malinovskog.

Vezista Đenove zadobio je užasan prelom potkoljenice početkom drugog poluvremena kada je zakačio žile na travnjaku i desni skočni zglob se okrenuo ispod njega.

Igrači stavljaju glave u ruke nakon što su videli da su stopala Malinovskog okrenuta u pogrešnom pravcu.

Busio je izborio jedanaesterac u 58. kada ga je smestio defanzivac Đenove Koni De Vinter. Joel Pohjanpalo je bio snažan i precizan, ali ga je Pjerluiđi Golini fantastično odbranio.

Ipak, Venecija je povela pet minuta kasnije u donekle srećnim okolnostima. Busio je ubacio nešto što je sigurno bio centaršut u kazneni prostor, ali niko nije uspeo da stane na kraj i ono se odbilo od travnjaka do desne stative.

Bio je to Busiju drugi gol u Seriji A i prvi od izjednačenja protiv Kaljarija pre skoro tri godine.

Pohjanpalo je gotovo obezbedio pobedu pet minuta nakon što je pogodio centaršut Džona Jeboaa na daljoj stativi.