Barselona doživela prvi poraz u sezoni protiv Monaka u Ligi šampiona

Barselona doživela prvi poraz u sezoni protiv Monaka u Ligi šampiona

Savršen početak sezone za Barselonu prekinut je u četvrtak porazom od Monaka rezultatom 2:1 u obnovljenoj Ligi šampiona. Utakmica je brzo postala izazovna za Katalonce kada je defanzivac Erik Garsija isključen već u 11. minutu, nakon što je povukao Takumija Minamina koji je pokušao da presretne pas golmana Marc-Andréa ter Stegena.

Monako je iskoristio prednost igrača više i poveo u 16. minutu, kada je vezista Magnes Akliouche pogodio iz desnog ugla kaznenog prostora, dok je selektor reprezentacije Didier Deschamps posmatrao iz publike.

Iako su imali teži početak, Barselona se nije predala. Tinejdžerska zvezda Lamine Jamal izjednačila je rezultat u 28. minutu, lepim udarcem levom nogom sa ivice kaznenog prostora. Ovaj gol predstavljao je njegov četvrti u sezoni, ali prvi u Ligi šampiona, čime je postao drugi najmlađi strelac u istoriji takmičenja sa samo 17 godina i 68 dana.

Monako je, međutim, ponovo preuzeo vođstvo u 71. minutu zahvaljujući Džordžu Ileniheni. Ovaj 18-godišnji napadač iskoristio je dodavanje preko vrha i precizno savladao ter Stegena, dok je princ Albert od Monaka bio među slavljenim navijačima.

Ilenihena je istakao zadovoljstvo igrom svog tima: „Srećan sam, igrali smo jako dobro zajedno i zaslužili smo pobedu. Ako igramo ovako, možemo daleko dogurati.“

Barselona je pokušavala da se vrati u igru, a Ansu Fati, koji se oporavio od povrede stopala, ušao je kao zamena u 88. minutu. Ovaj 21-godišnji napadač, koji se vratio sa pozajmice u Brajton, nije igrao za Barselonu od 2023. godine.

Ovaj poraz označava prvi kiks za Barselonu u sezoni, nakon pet uzastopnih pobeda u La Ligi pod vođstvom novog trenera Hansija Flika. Tim iz Katalonije će morati da analizira svoj pristup kako bi se što pre vratio na pobednički kolosek u evropskom takmičenju.