PSŽ-ova post-galaktička era počinje pobedom zahvaljujući greški golmana Đirone

PSŽ-ova post-galaktička era počinje pobedom zahvaljujući greški golmana Đirone

Bila je potrebna ogromna greška da se Pari Sen Žermenu pokloni pobeda u prvom meču Lige šampiona u postgalaktičkoj eri.

PSŽ je u sredu pobedio novajliju na turniru Đironu rezultatom 1-0 golom u nadoknadi vremena, koji je postignut kada je golman Paulo Gazaniga pustio centaršut sa levog krila Nuno Mendesa da mu prođe ispod ruku i kroz noge.

Po prvi put posle više od decenije, PSŽ je započeo svoju kampanju Lige šampiona bez najmanje jednog igrača zvezde, poznatog u fudbalu kao „galaktiko“.

Ali nakon što su Zlatan Ibrahimović, Edinson Kavani, Nejmar, Kilijan Mbape i Lionel Mesi došli i otišli ​​bez pobede u evropskom elitnom klupskom takmičenju, PSŽ je započeo ovu kampanju sa novim identitetom zasnovanim na više francuskih igrača i boljem timskom radu.

To je takođe bila prva utakmica PSŽ-a u Ligi šampiona bez Mbapea u poslednjih sedam godina nakon što je francuska zvezda prešla u Real Madrid, dajući gol za svoj novi klub u utorak.

Mbappea su njegovi kritičari zamerili što se nije dovoljno pozabavio ili zatvorio kada je igrao napred za PSŽ.

Ipak, trener PSŽ-a Luis Enrike je mogao da čuje povike kada njegovi igrači nisu uspeli da zatvore kako treba i, u jednom trenutku, Đirona je zadržala loptu 2 1/2 minuta dok su igrači PSŽ-a koji su posmatrali loptu besciljno jurili.

U 34. minutu, čuli su se zvižduci iz publike na prigušenom Parc des Princes. Osim poluprilika od veziste Vorena Zaire-Emerija i Marka Asensija, koji su se povredili krajem prvog poluvremena sa očiglednom povredom tetive, bilo je slabe napadačke igre.

Štaviše, protiv ekipe Đirone koja je izgubila nekoliko ključnih igrača iz prošle sezone, uključujući napadača Artema Dovbika, krilnog igrača Savinja i desnog beka Iana Couta.

Defanzivac Đirone Ladislav Krejči napravio je sjajan meč protiv Usmana Dembelea nakon što je napadač PSŽ-a prošao kroz gol u prvom poluvremenu.

Ali nakon nekoliko trenutaka, Gazanigin urlik je poštedeo PSŽ.

„Nismo igrali dobro i moramo to da kažemo“, rekao je vezista PSŽ Vitinja. „Imali smo problema da zadržimo loptu. Morate odati priznanje Đironi, ali moramo da pogledamo šta nismo dobro uradili.