Vučić: Prištinske vlasti slede „anarhističko-marksističko-hodžističku“ ideologiju, cilj proterivanje Srba

Vučić: Prištinske vlasti slede „anarhističko-marksističko-hodžističku“ ideologiju, cilj proterivanje Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da vlasti u Prištini nikad nisu želele dijalog i da na sve načine pokušavaju da okrive Beograd za loša dešavanja na terenu.

Vučić je za televiziju Pink kazao da prištinske vlasti slede „anarhističko-marksističko-hodžističku“ ideologiju, čiji je prvi i osnovni cilj, po njegovim rečima, proterivanje i uništenje Srba na Kosovu i Metohiji.

„Imamo posla s ljudima koji su enverhodžisti. Oni nikad nisu želeli dijalog, nikad se nismo ni rukovali. Njihov je prvi i osnovni cilj proterivanje i uništenje Srba na Kosovu i Metohiji. Kad imate takav cilj, a nemate da ponudite bilo šta ekonomski, onda je jasno da ćete to raditi“, kazao je predsednik.

Govoreći o predloženim merama za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da Beograd ne traži ništa više od onoga što je dogovoreno u dijalogu s Prištinom, od formiranja Zajednice srpskih opština do „mirnih i demokratskih“ lokalnih izbora na severu Kosova.

„Mi popunjavamo pravni vakum jer određene odluke nisu ništavne već su nepostojeće za nas jer su donete mimo međunarodnog javnog prava i mimo svega što smo sami dijalogom uredili. To je potpuno legitimno i legalno“, kazao je Vučić.

Dodao je da po pitanju nastavka dijaloga s Prištinom ne očekuje „dobre ili bolje“ dane.

„Mi se polako pripremamo za skupštinu Srbije i naše mere. Uvek ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji i čekamo da vidimo da li će KFOR držati reč da neće dozvoliti otvaranje mosta na Ibru bez dijaloga i dogovora sa Srbijom“, rekao je Vučić.