Zajedno za Šumadiju: Za Radio televiziju Kragujevac iz budžeta 66 miliona dinara

Zajedno za Šumadiju: Za Radio televiziju Kragujevac iz budžeta 66 miliona dinara

Kragujevačka politička organizacija Zajedno za Šumadiju saopštila je da dok „Kragujevac nezadrživo juri u bankrot“, gradonačelnik Nikola Dašić povećava subvencije za Radio televiziju Kragujevac (RTK).

„Dok se grad pod vlašću Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i pokreta 300 Kragujevčana i ostalih pomagača bukvalno raspada, što se može videti na svakom koraku, počevši od vode, smeća, pa sve do rupa po ulicama i dok nezadrživo juri u bankrot, ovih dana pažnju nam je privukla raspodela subvencija po odluci Gradskog veća. Omiljena igračka gradonačelnika, Radio Televiziju Kragujevac, koja je u vlasništvu grada protivno svim važećim medijskim zakonima Republike Srbije, će Kragujevčanke i Kragujevčane ove godine koštati više od 66 miliona dinara“, saopštava Zajedno za Šumadiju.

Televizija koju su naprednjaci prodali, pa je opet novcem građana otkupili plaćajući sve dugove privatnog vlasnika, je medijska kuća u apsolutnoj službi vladajuće Srpske napredne stranke, i više liči na informator pomenute stranke nego na televiziju koja služi građanima Kragujevca.

„Na RTK nećete videti ni kakvog je kvaliteta voda koju pijete, ni da li postoje problemi u odvoženju smeća, ni kako ide izgradnja Tržnice, ali ćete uredno biti obavešteni o svim aktivnostima predsednika i svim događajima u organizaciji Srpske napredne stranke, najčešće uživo. Na ovoj televiziji je ukinuta politička debata, nema sučeljavanja između predstavnika vlasti i opozicije već 10 godina, nema direktnog učešća građana već oni svoje probleme moraju rešavati uz pomoć drugih gradskih portala. Zato se novac svih građana Kragujevca obilato koristi za „radna putovanja“ direktorke i najbližih saradnika po grčkom primorju u dva navrata tokom leta a visinu ovih troškova ne mogu dobiti ni sindikati ni predstavnici novinarskih udruženja, a iz planova poslovanja se vidi da je plata direktorke veća od 200.000 dinara neto što je čini najbolje plaćenim direktorom u celom javnom sektoru“, piše u saopštenju Zajedno za Šumadiju.

Na kraju, građani će sa 66 miliona dinara ove godine platiti rad medija od koga nemaju nikakvu korist, a za taj novac dobiće bilten SNS-a i pogled na stanje u gradu kroz ružičaste, da ne kažemo pink naočare, zaključuju u Zajedno za Šumadiju.