Blokirana sednica u Trsteniku: Predsednik Skupštine pokušao da Miroslava Aleksića izbaci iz sale

Blokirana sednica u Trsteniku: Predsednik Skupštine pokušao da Miroslava Aleksića izbaci iz sale

Sednica Skupštine opštine Trstenik trenutno je blokirana nakon što je predsednik te skupštine Mario Spasić stavio na glasanje da predsednik NPS i odbornik u Trsteniku Miroslav Aleksić napusti sednicu. Kada je glasalo samo četiri odbornika za to, kako Aleksić kaže za Nova.rs, Spasić je tvrdio da su čak 23 odbornika glasala da napusti sednicu, zbog čega mu je svakako naloženo da izađe.

Aleksić je za portal Nova.rs izjavio da je današnja sednica Skupštine Trstenika blokirana zato što je prva tema dnevnog reda bila promena poslovnika „kojim predsednik skupštine Mario Spasić uskraćuje prava odbornicima da mogu da demokratski i u skladu sa zakonom postupaju, i prekinuo je govornika koji se govorio o temi“.

„Odreagovao sam na prekidanje tog govornika, i odmah posle moje reakcije on je stavio na glasanje da se ja kao odbornik u Trsteniku i narodni poslanik izbacim sa sednice, za šta je glasalo svega četiri odbornika od ukupnog broja prisutnih. On je, bez obzira na to, rekao da je 23 odbornika glasalo. Naložio je da ja izađem iz sale, što nismo uradili – blokirali smo sednicu i nećemo dozvoliti da se sprovodi diktatura u Trsteniku od čoveka koji je preuzeo funkcije predsednika Skupštine Trstenika“, kazao je Aleksić.

Dodao je da „jednostavno, Spasić onemogućuje raspravu i želi da zavlada mrak u Trsteniku, i zbog toga je trenutno sednica u prekidu“.

„Ono što je najvažnija stvar ovde – ni naprednjaci nisu glasali za njegov predlog da ja napustim sednicu. Ovo se nikada nije desilo u istoriji trsteničkog parlamentarizma, ovo je skandalozno. Jedan čovek pokušava da zavodi strahovladu“, rekao je Miroslav Aleksić za Nova.rs.