Aston Vila ostvarila pobedu nad Jang Bojsom i odala počast legendi Geriju Šou

Aston Vila ostvarila pobedu nad Jang Bojsom i odala počast legendi Geriju Šou

Aston Vila se trijumfalno vratila na evropsku scenu posle 41 godine, ostvarivši ubedljivu pobedu od 3:0 nad švajcarskim klubom Jang Bojsom. Ovaj uspeh je došao dan nakon smrti legende kluba, Gerija Šoa, napadača koji je sa Vilom osvojio Kup Evrope 1982. godine.

Igrači Aston Vile nosili su crne trake na rukama u znak sećanja na Šoa, dok je trener Unai Emeri posvetio pobedu preminulom fudbaleru. „Uvek imamo sećanje, na našem poligonu slika 1982. i Evropskog kupa, on je bio protagonista toga,“ rekao je Emeri pre utakmice u Švajcarskoj.

Geri Šo je bio zvijezda u usponu kada je sa samo 21 godinu osvojio Evropski kup, ali mu je karijeru prekinula ozbiljna povreda kolena. Preminuo je u 63. godini, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Vila nije igrala u prvoligaškom evropskom takmičenju od sezone 1983-84, a Emeri je sada uspešno vratio tim na evropsku scenu. Juuri Tilemans i Džejkob Remzi su postigli golove za Vilu u prvom poluvremenu, dok je Amadu Onana zapečatio pobedu golom u 86. minutu.

Napadač Engleske, Oli Votkins, izašao je iz igre u 60. minutu sa ledom na zglobu, što je zabrinulo navijače. Uprkos tome, Vila je demonstrirala snagu i posvetila svoju pobedu Šou, nastavljajući svoju evropsku priču u velikom stilu.