Zelenski: Ukrajina ima jasno razumevanje koraka za povećanje flote F-16

Zelenski: Ukrajina ima jasno razumevanje koraka za povećanje flote F-16

Ukrajinske vlasti imaju jasno razumevanje koraka koje treba preduzeti da bi se povećala postojeća ukrajinska flota borbenih aviona F-16 i ubrzala obuka pilota, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

„Održao sam sastanak o našoj floti F-16. Zajedno sa Komandom Vazduhoplovstva. Postoji jasna vizija koraka – kako povećati broj borbenih aviona u Ukrajini i ubrzati obuku naših pilota. Svi zadaci za Definisane su Vazduhoplovstvo Ukrajine i Ministarstvo odbrane Ukrajine“, naglasio je Zelenski.

Predsednik je dodao da je zajedno sa premijerom Denisom Šmihalom čuo nove strategije za Ministarstvo za zajednice i teritorijalni razvoj i Ministarstvo za boračka pitanja. Zamenik premijera Kuleba i ministarka Kalmikova su izveštavali zajedno sa svojim timovima.

„Strategije su ambiciozne, ali najvažnije je da ljudi zaista osete rezultate rada ministarstava i Vlade uopšte“, rekao je Zelenski.

On je dodao da su on i Šmihal odvojeno razgovarali o energetici i drugim ključnim pitanjima.

Danski ministar odbrane Troels Lund Poulsen rekao je da će Ukrajina do kraja ove godine dobiti još jednu seriju borbenih aviona F-16 iz Danske.