Kamala Haris naglašava potrebu za angažovanjem crnačkih glasača: „Njihovi glasovi nisu zagarantovani“

Kamala Haris naglašava potrebu za angažovanjem crnačkih glasača: „Njihovi glasovi nisu zagarantovani“

Potpredsednica SAD Kamala Haris istakla je ključnu ulogu crnačkih glasača i potrebu za aktivnim angažovanjem njihove podrške. U razgovoru sa novinarima Nacionalnog udruženja crnih novinara, Haris je naglasila da se crnački glasovi ne smeju uzimati zdravo za gotovo, već da se poverenje ove zajednice mora zaslužiti. Tradicionalno, crnački glasači su podržavali Demokratsku stranku, ali rastući napori Republikanaca da privuku ovu podršku i zabrinutost demokrata oko entuzijazma birača čine ovo pitanje posebno važnim.

Harisova je takođe komentarisala kontroverzne izjave bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji je dovodio u pitanje njen rasni identitet. Kao ćerka oca sa Jamajke i majke Indijke, Haris je odbacila ove tvrdnje kao neosnovane.

U kontekstu kampanje za izbore 2024. godine, Haris se fokusira na ekonomska pitanja i unapređenje uslova stanovanja, predstavljajući se kao lider nove generacije. Kroz direktnu komunikaciju i angažman na društvenim mrežama, ona nastoji da pridobije poverenje birača i izgradi kohezivniju političku platformu koja se suprotstavlja pokušajima širenja straha i podele u društvu.