Šon ‘Didi’ Kombs uhapšen u Njujorku nakon federalne optužnice

Šon ‘Didi’ Kombs uhapšen u Njujorku nakon federalne optužnice

Poznati hip-hop mogul Šon „Didi“ Kombs uhapšen je kasno u ponedeljak u Njujorku na osnovu zapečaćene krivične optužnice, saopštili su tužioci. Iako detalji optužbi nisu odmah objavljeni, Kombs se poslednjih meseci suočio sa nizom optužbi za seksualni napad od strane više žena.

Američki tužilac na Menhetnu, Demijan Vilijams, potvrdio je da su federalni agenti uhapsili Kombsa. Najavio je da će detalji optužnice biti otkriveni u utorak ujutru. Kombsov advokat, Mark Agnifilo, izrazio je razočaranje zbog podizanja optužnice, navodeći da Kombs nije zločinac i da je otišao u Njujork u očekivanju hapšenja.

Kombsa su federalni agenti uhapsili u predvorju hotela na Menhetnu. Hapšenje dolazi nakon istrage unutrašnje bezbednosti, koja je u martu uključivala racije u njegovim vilama u Los Anđelesu i Majamiju. Ove optužbe i dalje bacaju senku na jedno od najpoznatijih imena u istoriji hip-hopa.

Kombs, poznat i kao Puff Daddi, poslednjih godina se suočavao sa ozbiljnim optužbama. Njegova bivša devojka i R&B pevačica Kesi prva je javno iznela optužbe u novembru, navodeći višegodišnje zlostavljanje, uključujući i seksualnu trgovinu. Naredni meseci doneli su još optužbi protiv njega, uključujući tvrdnje o seksualnom zlostavljanju i prinudi.

Kombsovi advokati su negirali većinu ovih optužbi, dok su federalni agenti nastavili sa istragom. Njegovo hapšenje označava ključni trenutak u ovom slučaju, dok se svet pažljivo osvrće na optužbe protiv jednog od najuticajnijih hip-hop producenata poslednjih decenija.