Bolonja i Milan u problemima pred nastupe u Ligi šampiona

Bolonja i Milan u problemima pred nastupe u Ligi šampiona

Pripreme Bolonje za debi u Ligi šampiona nailaze na poteškoće, iako je tim uspeo da izvuče nerešen rezultat protiv Koma (2-2) u subotu. Bolonja je zaostajala dva gola, ali je uspela da izjednači, osiguravši tako tri boda iz prva četiri meča u Seriji A. U sredu, Bolonja će se suočiti sa Šahtjorom Donjeckom u prvom nastupu u elitnom evropskom takmičenju još od 1964. godine.

Milan se takođe muči sa formom pred svoj meč Lige šampiona protiv Liverpula, iako je ekipa kasnije ugostila promovisanu Veneziju u nadi da će poboljšati svoj učinak. Juventus je remizirao sa Empolijem 0-0, što je dodatno zakomplikovalo pripreme italijanskih timova za evropske izazove.

Meč između Bolonje i Koma doneo je dramu. Komo je poveo u petom minutu, zahvaljujući autogolu Nikole Kazalea. Bolonji je uskraćen penal zbog igranja rukom, nakon što je sudija promenio odluku. Kutrone je povećao vođstvo Koma, ali su zamene Bolonje, Santjago Kastro i Samuel Iling-Junior, obezbedile izjednačenje.

Juventus je ostao neporažen u Seriji A, ali nije uspeo da savlada Empoli. Uprkos nekoliko prilika, uključujući i šansu Dušana Vlahovića, meč je završen bez golova. Juve će se sada usredsrediti na meč Lige šampiona protiv PSV Ajndhovena.