Kamala Harris intenzivno se priprema za debatu s Donaldom Trumpom

Kamala Harris intenzivno se priprema za debatu s Donaldom Trumpom

Potpredsednica SAD Kamala Haris vredno se pripremala za predstojeću predsedničku debatu sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom, prema izveštaju Vašington posta. Tim Harisove je angažovao dugogodišnjeg demokratskog operativca koji je simulirao Trampa tokom pripremnih sesija.

Haris i Tramp su se pripremali za svoj prvi susret u utorak uveče u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji, uz ABC Nevs kao domaćina. Prema navodima Posta, Haris je poslednjih dana bila retko viđena u javnosti, provodeći većinu vremena u intenzivnom debatnom kampu u hotelu Omni William Penn u Pittsburghu.

Njeni saradnici su kreirali lažnu postavku sličnu debatnom studiju kako bi simulirali uslove. Takođe, postavili su Filipa Rajnsa, dugogodišnjeg pomoćnika Hilari Klinton, da igra ulogu Trampa tokom priprema. Rajns je prethodno simulirao senatora Džej Di Vensa kada se Haris pripremala za potpredsedničku debatu.

Tramp, koji će se suočiti sa svojom sedmom debatom o opštim izborima od 2016. godine, izabrao je drugačiji pristup pripremama. Prema navodima Posta, bivši predsednik je veći deo vikenda proveo na golf terenu u Bedminsteru u Nju Džersiju, fokusirajući se na političke sastanke sa svojim saradnicima.

Saradnici su rekli da Tramp smatra javne događaje i intervjue najboljom pripremom za debatu, nezadovoljan percepcijom javnosti da se uopšte priprema. Trampova debata sa Džoom Bajdenom u junu dovela je do njegovog povlačenja iz trke 21. jula, nakon što su se pojavile sumnje u njegove godine i sposobnost za dužnost. Neuspešna debata sa Trampom i brojni propusti doveli su do Bajdenovog povlačenja i prihvatanja Haris kao kandidata.

Prema anketi Njujork tajmsa/Sijene, Tramp trenutno vodi nad Harisom sa 48 odsto prema 47 odsto među verovatnim glasačima na nacionalnom nivou.