SAD i Slovačka razgovaraju o humanitarnoj pomoći Ukrajini

SAD i Slovačka razgovaraju o humanitarnoj pomoći Ukrajini

Zamenik američkog državnog sekretara za upravljanje i resurse Ričard Verma sastao se juče u Bratislavi sa zamenikom slovačkog premijera Peterom Kmecem kako bi razgovarao o potrebi da se nastavi sa pružanjem humanitarne pomoći Ukrajini, saopštio je u ponedeljak američki Stejt department, prenosi Ukrinform.

Strane su razgovarale o potrebi da se nastavi pružanje humanitarne pomoći i važnosti napora za inkluziju ukrajinskih izbeglica u Slovačkoj“, navela je američka agencija.

Istovremeno, Ričard Verma je u ime Sjedinjenih Država zahvalio svom slovačkom kolegi na podršci Ukrajini i naporima Slovačke kao saveznika u NATO-u da podrži njihovu zajedničku odbranu i da osudi agresiju Rusije na Ukrajinu.

Zamenik sekretara Verma se takođe sastao sa predstavnicima slovačkih organizacija koje rade na podršci Ukrajini. Oni su „razgovarali o ulozi Slovačke u procesu rekonstrukcije i o tome kako to može biti od obostrane koristi za slovački i ukrajinski narod“.

U petak je Kijev posetio zamenik američkog državnog sekretara Ričard Verma, koji je i specijalni predstavnik SAD za ekonomski oporavak Ukrajine.