Kamion cisterna udario u autobus u Obali Slonovače, pri čemu je poginulo 13, a povređeno 44

Kamion cisterna udario u autobus u Obali Slonovače, pri čemu je poginulo 13, a povređeno 44

Kamion cisterna udario je u autobus u severnoj Obali Slonovače, pri čemu je poginulo 13 ljudi, a povređeno je 44, saopštili su u subotu Ministarstvo saobraćaja i lokalni mediji.

Autobus i kamion su se srušili u petak uveče na autoputu između Bouakea i Korhogoa, dva velika grada na severu zemlje. Širinu puta suzio je teretni kamion parkiran bez pokazivača, piše Police Secours, platforma koja prati smrtonosne nesreće u zemlji.

„Sudar autobusa i kamiona cisterne izazvao je požar zastrašujućeg intenziteta“, napisao je policijski Sekur.

Izvještaj i broj poginulih potvrdili su Agencija za štampu Slonovače i na državnom televizijskom kanalu Radiodifuzna televizija Ivoirienne.

U Obali Slonovače česte su saobraćajne nezgode zbog loših puteva i nesavesne vožnje. Preko 1.000 ljudi pogine svake godine u saobraćajnim nesrećama u toj zapadnoafričkoj zemlji, prema Ministarstvu saobraćaja.

Prošle godine, vlasti su uvele vozačku dozvolu koja se zasniva na bodovima dajući svakom vozaču ukupno 12 bodova koji se mogu postepeno oduzimati u zavisnosti od prekršaja. Kamere su takođe postavljene na glavnim putevima u zemlji kako bi se kaznili prestupnici.