U Kragujevcu tokom vikenda isključena 26 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

U Kragujevcu tokom vikenda isključena 26 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Kragujevačka policija je tokom vikenda iz saobraćaja isključila 26 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, navodi se u saopštenju MUP-a.

Od onih koji su isključeni iz saobraćaja, piše u saopštenju, dvojica uhapšeni zbog nasilničke vožnje, jedan je bio pod dejstvom droge i jedan je bio bez vozačke dozvole.

Policija je zadržala tridesettrogodišnjeg vozača „audija“ koji je u Kragujevcu vozio sa 4,16 promila alkohola u organizmu, a u Aranđelovcu četrdesetsedmogodišnjeg vozača „reno lagune“ sa 2,64 promila alkohola.

„Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i tridesetdevetogodišnjeg vozača motocikla koji je vozio bez vozačke dozvole, koja mu je prethodno oduzeta zbog izrečenih kaznenih poena. Ovaj vozač je u prethodne dve godine bio pravosnažno osuđen, pa mu je oduzet motocikl u skladu sa merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja“, navodi MUP.

Protiv svih vozača koji su učinili saobraćajne prekršaje biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, navodi se.

U cilju unapređenja bezbednosti, piše, policija će i u narednom periodu pojačano kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.