Kilijan Mbape se vraća u formu i donosi pobedu Real Madridu

Kilijan Mbape se vraća u formu i donosi pobedu Real Madridu

Kilijan Mbape je okončao svoju golgetersku sušu u španskoj ligi sa dva gola u razmaku od manje od 10 minuta, što je pomoglo Real Madridu da pobedi Real Betis sa 2:0 u nedelju. Ovaj nastup dolazi nakon što je Mbape postigao samo jedan gol u prethodna tri ligaška meča, iako je u avgustu učestvovao u pobedi nad Atalantom u finalu UEFA Superkupa.

Na Santjago Bernabeuu, Mbape je otvorio rezultat u 67. minutu niskim udarcem levom nogom iz unutrašnjeg prostora, nakon ubačaja Federika Valverdea. Njegovo drugo postignuće došlo je u 75. minutu, kada je realizovao jedanaesterac nakon faula nad Vinisijusom Juniorom.

Ova pobeda je pomerila Real Madrid četiri boda iza lidera Barselone, koja je jedina ekipa koja je pobedila u svih prvih četiri meča sezone. Prethodno, Madrid je remizirao dve od prve tri utakmice, a jedina pobeda bila je protiv Valjadolida.

S druge strane, Real Betis je ostao bez pobede nakon tri meča, uključujući remi u prva dva meča. Vitor Roke, mladi brazilski napadač, bio je zamena u drugom poluvremenu za Betis, gde igra na pozajmici od Barselone.

Na domaćem terenu, Real Madrid je neporažen u poslednjih 26 ligaških utakmica, sa 22 pobede i četiri remija, što je najbolji niz pod vođstvom trenera Karla Anćelotija. Međutim, pet bodova iz prva tri meča označavaju najgori start u ligi za Madrid od sezone 2019-20, kada su osvojili takmičenje.

Sevilja je na svom terenu pretrpela poraz od Đirone sa 2:0 i ostala bez pobede posle četiri meča, dok je Girona sada zabeležila dve uzastopne pobede. U narednom kolu, Girona će igrati katalonski derbi protiv Barselone.

Hetafe je remizirao 0-0 sa Real Sosijedadom, dok je Las Palmas izgubio 2-0 od Alavesa. Osasuna je pobedila Selte Vigo sa 3-2, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz nakon što je započela sezonu sa dve pobede.