Teniska asocijacija SAD priznala grešku u video pregledu tokom meča Kalinske i Haddad Maje na US Openu

Teniska asocijacija SAD priznala grešku u video pregledu tokom meča Kalinske i Haddad Maje na US Openu

Teniska asocijacija SAD (USTA) priznala je da je došlo do greške u procesu video pregleda tokom meča trećeg kola Otvorenog prvenstva SAD između Ane Kalinske i Beatriz Haddad Maje. Naime, sudiji na terenu nije prikazana relevantna repriza koja bi mogla da promeni odluku o ključnom poenu u prvom setu.

Incident se dogodio u trenutku kada je Kalinskaja vodila 2-0, a Haddad Maja servirala. Nakon što je Kalinskaja uputila udarac, Haddad Maja je pokušala da stigne lopticu, koja je zatim prešla mrežu. Kalinskaja je osporila odluku o dodeli poena protivnici, koristeći video pregled. Međutim, sudiji Miriam Blei nije bio dostupan odgovarajući ugao kamere koji bi mogao da potvrdi ili opovrgne da li je loptica prešla mrežu nakon što je pala na stranu Haddad Maje.

Portparol USTA Brendan Mekintajer je izjavio da se greška dogodila zbog toga što sudiji nije prikazana relevantna repriza. Ova situacija izazvala je negodovanje publike, a Kalinskaja je nastavila meč uz vidno nezadovoljstvo. Na kraju, Haddad Maja je slavila pobedom 6-3, 6-1. USTA je najavila pojačane mere kako bi se osiguralo da se slične situacije ne ponove u budućnosti.