Jankulović kritikuje Vučića zbog tretmana Vojvodine i zanemarivanja poljoprivrednih problema

Jankulović kritikuje Vučića zbog tretmana Vojvodine i zanemarivanja poljoprivrednih problema

Pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde, Bojan Jankulović, izjavio je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje nazivao Vojvodinu „severnom srpskom pokrajinom“ i izbegavao njeno ime, da nije čestih poseta visokih evropskih zvaničnika. U pisanoj izjavi, Jankulović je kritikovao Vučića zbog načina na koji tretira Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.

Jankulović je ukazao da se Vučić, tokom posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Novom Sadu, hvalio poljoprivrednim dostignućima Vojvodine, ali je izostavio da pomene probleme sa kojima se suočavaju lokalni poljoprivrednici, poput najteže suše u poslednjih 10 godina i nedostatka državne pomoći.

„Ne kaže da su kanali iz kojih treba da se navodnjavaju njive zarasli u korov i presušili. Diči se kulenom, a ne pominje da je za vreme njegove vladavine broj svinja smanjen za milion,“ rekao je Jankulović, dodajući da je Vojvodina najmanje pošumljena regija u Evropi, sa deficitom od 170.000 hektara šuma.

Jankulović je zaključio da se u Vojvodini besomučno seku šume na Fruškoj gori, sve u korist tajkunskih imanja, dok se problemi poljoprivrednika i zaštite životne sredine zanemaruju.