TikTok zvezda iz Gaze, Meda Halimi, poginuo u izraelskom napadu

TikTok zvezda iz Gaze, Meda Halimi, poginuo u izraelskom napadu

U Gazi je još jedan dan rata, još jedan dan poznat kao „Šatorski život“ za 19-godišnju palestinsku TikTok zvezdu Meda Halimija.

Halimi je u ponedeljak posetio lokalni internet kafe, poznat kao šator sa Wi-Fi-jem, gde su raseljeni Palestinci mogli da ostanu u kontaktu sa spoljnim svetom i sastao se sa svojim prijateljem Talalom Muratom. Dok su zajedno snimali selfi, odjednom je došlo do eksplozije i njih dvojica su bili pogođeni. Hitna pomoć je stigla nakon 10 minuta, ali je bilo prekasno za Halimija.

Murad je rekao da je Halimi bio simbol nade i snage, a njegova smrt je potresla mnoge, uključujući i ljude iz Harker Heightsa u Teksasu, gde je proveo deo 2021. godine kao deo programa američkog Stejt departmenta.

Halimi je bio poznat po svojim TikTok video snimcima koji su prikazivali svakodnevni život u Gazi, prikazujući izazove i patnje koje su često zanemarene u medijskim izveštajima. Njegovi sadržaji su privukli pažnju širom sveta, posebno tokom nedavnih sukoba u Gazi.

Tokom poslednjih meseci rata, Halimijevi video snimci su postali viralni, privlačeći pažnju miliona ljudi. Iako je često govorio o tragedijama i teškoćama s kojima se suočavao, uspevao je da pruži humor i optimizam svojoj publici.

Halimi je bio poznat po svojoj autentičnosti i sposobnosti da prenese svoje iskustvo na jasan i direktan način putem društvenih medija. Njegova smrt je ostavila prazninu među njegovim sledbenicima i prijateljima, ali je ostavio trajan uticaj svojim doprinosom u borbi za preživljavanje i istinu o životu u Gazi.