Dramatična dešavanja na US Openu: Šampioni Svjontek i Siner prošli dalje, Alkaraz i Osaka završili učešće

Dramatična dešavanja na US Openu: Šampioni Svjontek i Siner prošli dalje, Alkaraz i Osaka završili učešće

Na Otvorenom prvenstvu SAD, prošlogodišnji šampioni Iga Svjontek i Jannik Siner nastavili su svoj uspešan put ka odbrani titula, plasiravši se u treće kolo turnira. Svjontek je dominirala protiv Ene Šibahare, dok je Siner lako savladao Aleksa Mikelsena.

Međutim, turnir nije bio srećan za sve prošlogodišnje šampione. Karlos Alkaraz je doživeo šokantan poraz od 74. tenisera sveta, Botica van de Zandšulpa, čime je prekinut njegov niz od 15 uzastopnih pobeda na Grend slem turnirima. Naomi Osaka se takođe oprostila od turnira nakon poraza od Karoline Mučove.

Daniil Medvedev, prošlogodišnji šampion, sigurno je prošao u treće kolo, zajedno sa Aleksom de Minaurom. S druge strane, šampionka Vimbldona, Elena Ribakina, bila je primorana da se povuče zbog povrede, omogućivši prolaz francuskoj kvalifikantkinji Džesiki Ponše.

I dok neki favoriti napuštaju turnir, drugi teniseri poput Huberta Hurkača i Sebastijana Korde ostvaruju dominantne pobede i nastavljaju dalje. US Open nastavlja da donosi uzbuđenja i neočekivane ishode, držeći ljubitelje tenisa na ivici sedišta dok turnir napreduje.