Dačić: Severini Vučković nije zabranjen ulazak u Srbiju, ali je jače kontrolisana; „Licemerno korišćena za napade na Srbiju“

Dačić: Severini Vučković nije zabranjen ulazak u Srbiju, ali je jače kontrolisana; „Licemerno korišćena za napade na Srbiju“

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se zadržavanje pevačice Severine Vučković na granici koristi „licemerno i cinično“ za napade na Srbiju, naglasivši da joj nije zabranjen ulazak, već je samo jače nadzirana i kontrolisana. Dačić je takođe najavio da Severina više neće biti na listi osoba pod pojačanim nadzorom.

„Ovoga više neće biti, kad kažem ovoga, reč je o pojedinačnim slučajevima, kad je reč o nekima koji se ne bave kriminalom,“ rekao je Dačić za TV Prva, dodajući da je predsednik Aleksandar Vučić izrazio mišljenje da takva praksa nije potrebna.

Dačić je objasnio da su zbog nekih izjava o Srbiji određene osobe bile stavljene na listu pojačanog nadzora, ali je naglasio da će te osobe biti uklonjene sa spiska. On je uporedio slučaj Severine sa slučajem pevačice iz Crne Gore, napomenuvši da taj slučaj nije dobio sličnu pažnju kao Severinin.

„Koliko sam video, tu ima svega nekoliko lica i oni će danas biti skinuti sa spiska. O tome javnost već zna. Nije bio dozvoljen ni ulazak pevačice iz Crne Gore, sećate se,“ dodao je Dačić.